26 Şubat 2011 Cumartesi

REVANİ

Bu revani tarifi çok sık olmasa da yaptığım bir çeşittir.Her zaman tutar ve beni mahçup etmez..Elazığda oturduğum zamanlarda bir arkadaşımın tarifiydi aslında..

Gelelim tarife..3 yumurta
                   1/2 su bardağı toz şeker
                   1/2 su bardağı sıvıyağ
                   2 su bardağı un
                   1 su bardağı irmik
                  1 bardak yoğurt
                 2 paket vanilya
                 1 paket kabartma tozu

Şerbeti:  5 su bardağı şeker
              5 su bardağı su.1 tatlı kaşığı limon suyu
    Yumurtaları şeker ile çırpalım.Sırasıyla yoğurt ve sıvıyağ ilave edelim iyice karışınca irmik,un ve vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.Fazla büyük olmayan yağlanmış fırın tepsisine boşaltıp 180 derece fırında pişirelim.Fırından çıkınca sıcak iken üzerine 1 bardak su döküp sönmüş fakat sıcak fırında biraz bekletelim.Daha sonra soğumuş olan şerbetimizi tatlının üzerine dökelim.Afiyet olsun..

3 yorum:

Unknown dedi ki...

canım çok güzel görünüyor emnimki tadıda pek nefisstir :)
ellerine sağlık
sevgiyle kal :)))

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

ellerine sağlık canım çok sevilen bir tatlıdır ama herkes de tutturamaz tebrikler ;)sevgiler, dostçakalın

Neşece herşey dedi ki...

Arzu çok teşekkür ederim canım.Yakınmısın bana?
Nesli valla benim bu revaniyi bir yiyen birde yemeyen pişman sevgiler....