20 Haziran 2011 Pazartesi

Reyhanlarım

Her yıl bu zamanlarda reyhanlarımı kurutmaya başlarım.Kokusu çok hoşuma gidiyor.Ben sadece dolma ve bulgur pilavında kullanıyorum.2 bağ almıştım ama daha çok almam lazım kuruyunca çok az kalıyor çünkü..


Reyhanın Şifası:

1) Boğmaca: Fesleğen demletilip balla tatlanlandırılarak içilmeye devam edilir.
2) Öksürük, nezle: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
3) Bağırsak sancısı: Reyhan tohumu öğütülüp balla karıştırılarak yenirse bağırsak sancısını keser.
4) Mide bulantısı, kusma: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak yemeklerle beraber içilir.
5) Gaz sislikleri: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.
6) Hazım kolaylaştırıcı: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.
7) Asabilik, sinir zafiyeti: Reyhan demletilip balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir. Sinirlenince de içilir.
8) Uykusuzluk: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak gece yatmadan 1 saat önce içilir.
9) Anne sütünü artırıcı: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak içilir.
10) Saç bakimi: Reyhan demletilip suyu ile saçlar sık sık yıkanırsa, saçları kuvvetlendirir, saç dökülmesini önler.
11) Yara ve ağız yaraları: Yaralara lapası vurulur, ağız yaralarına gargara yapılır.
12) İshal kesici: Reyhan demletilip balla tatlanlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
13) Baş ağrısı: Reyhan koklanır, reyhan suyu ile bas yıkanır, reyhan demletilip balla tatlanlandırılarak suyu içilmeye devam edilir. Sancılara da faydalıdır.

(internetten alıntıdır)

2 yorum:

Şerife dedi ki...

bu bir itiraftır bu kadar faydasının olduğunu bilmiyordum :) teşekkürler verdiğin bilgiler için

neval dedi ki...

kurusunu kullanırız,kısırda yumurta ve etyemeklerinde nefis oluyor