21 Temmuz 2011 Perşembe

Ev usülü çorbalık

Selamlar efendiimmmm

 Ev usülü çorbalık hazırlamak için öncelikle iyi yufka açan ve hamuru ölçüsüz tutan bir babaanneniz olması lazım.Daha sonra açılan hamurları güzelce unladıktan sonra oklavaya sarıp oklavadan rulo halinde çıkarmanız ve yine o ruloları uygun biçimde kesmeniz lazım.İnce kesim ve köşeli kesim çok önemli...

Kesilen incecik çorbalıklarıda yine bol unlu olarak kurutmaya alıyoruz gölgede olması önemli bu arada..

Kuruduktan sonra da hazır paket şehriyeleri nasıl çorbada kullanıyorsak aynen pişirmek gerekiyor..

 Hamurun içinde göz kararı yumurta,süt ve un var arkadaşlar..Afiyet olsuuunn...

1 yorum:

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

sevgili babaannenin ellerine emegine saglik..
afiyet sifalar olsun..sicacik sevgiler